Compromís x Peramola demana actuacions urgents pel tractament d’aigües residuals. El portaveu del grup municipal, Toni Mas, assegura que gairebé tots els municipis petits de l’Alt Urgell aboquen sense filtre ni tractament aquestes aigües al riu Segre per la falta d’infraestructures.

Mas assegura que a nivell local es podrien fer algunes accions immediates com la neteja del tram del Camí de les Fonts, els torrents i el rec de les Sargues.

El grup municipal demana la creació d’una taula de treball per establir accions concretes de manera urgent, en la qual creu que hi hauria d’haver representació de l’ajuntament del muncipi, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Ministeri Fiscal adscrit als jutjats de la Seu i Solsona.

L’Agènica Catalana de l’Aigua ha engegat un programa de sanejament en alta, en el qual té previst la instal·lació de 178 noves plantes de sanejament d’aigües residuals fins l’any 2027. Segons es va indicar en l’últim ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, gran part dels municipis de la comarca formarien part d’aquest projecte.

Parlen al vídeo: TONI MAS, COMPROMÍS X PERAMOLA

Notícies del Pirineu