Alp tindrà ben aviat un nou equipament esportiu. L'ajuntament ha decidit tirar endavant la instal·lació d'un rocòdrom al Palau d'Esports. De fet, seran dos: un situat dins el pavelló esportiu i un altre tipus boulder on ara hi ha la recepció del Palau de Congressos. L'equip de govern fa temps que preparava el projecte i ara ja l'ha licitat.

El rocòdrom del pavelló tindrà una alçada d'uns 15 metres i comptarà amb cinc vies, mentre que el de la zona del Palau de Congressos serà un rocòdrom-boulder, és a dir, sense corda i amb uns matalassos especials per a minimitzar la possibilitat de fer-se mal en cas de caiguda.

El fet que es tracti d’una instal·lació coberta (indoor), permetrà a més el seu ús en qualsevol època de l’any independentment de la climatologia. 

Des de l'ajuntament esperen que el nou equipament tingui bona acollida, tant per als amants de l'escapada amb més coneixements com per aquells que s'inicien en aquest esport.

El cost de la instal·lació del rocòdrom era 55.000 euros, però l'empresa que ha guanyat la licitació, Climbing Planet SL, ha fet una rebaixa i finalment serà de 38.000 euros. Un cop l'empresa justifiqui aquesta disminució del preu, el projecte passarà a exposició pública i abans de la primavera ja començaran els treballs. L'objectiu és que, abans de l'estiu, el nou rocòdrom ja es pugui utilitzar.

Parlen al vídeo: CARLOS ADSERÀ, ALCALDE D'ALP

Notícies del Pirineu