Ja han finalitzat les obres de construcció del nou pont de les Pereres, al municipi de Fontanals de Cerdanya. Després de quatre anys de tràmits i cinc mesos de treballs, finalment la nova infraestructura és ja una realitat. El pont antic era estret i d'un sol carril, fet que dificulta el pas de vehicles, vianants i ciclistes. Després de buscar finançament i demanar els permisos a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a la Confederació Hidrològica de l’Ebre (CHE), l'ajuntament va poder tirar endavant el projecte de construcció d'un nou pont de doble sentit just a tocar de l'altre.

El nou pont mesura uns 20 metres de llarg i 6 d'ample i es destina únicament als vehicles. L'antic pont l'utilitzaran vianants i ciclistes. S'ha procurat que la construcció s'integrés bé amb l'entorn i no suposés un gran impacte visual. A més, s'ha reforçat la seguretat amb la col·locació de noves baranes i senyalització vertical.
Cal recordar que és una zona molt concorreguda i una de les més utilitzades per a passejar o fer esport. De fet, l'ajuntament preveu convertir aquest espai en una zona d'esbarjo a la vora del riu. Per això hi col·locarà taules i una font.

L’actuació ha tingut un cost de 434.000 euros, dels quals 250.000 s'han finançat a través del Pla d’Obres i Serveis de la Generalitat. La diputació de Girona hi ha destinat una partida de 80.000 euros, de manera que el consistori hi aportat uns 100.000 euros.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA

Notícies del Pirineu