El Consorci Segre Rialb crearà una estació nàutica d’interior, entre altres propostes que es duran a terme al voltant dels sis municipis que envolten l’embassament de Rialb. Tot i que el projecte comptava amb una trentena d’actuacions per un valor de 6 milions, finalment s’invertiran 2,5 milions d’euros dels fons europeus Next Generation.

En el cas de Peramola es crearà un centre de tecnificació d’escalada a l’antic camp de futbol, a Ogern hi haurà un parc d’aventures familiar i a Oliana es construiran miradors.

En el projecte també s’inclou l’adquisició d’un catamarà que funcionarà amb plafons fotovoltàics i que estarà situat entre els municipis de Tiurana, la Baronia de Rialb i Bassella, ja que és la zona on el nivell de l’aigua és més estable.

Entre aquest any i el 2024 també es preveu la creació de 8 embarcadors i l’adquisició de bicicletes elèctriques per un recorregut al llarg de tot l’embassament.

Parlen al vídeo: GEMMA ORRIT, PRESIDENTA CONSORCI SEGRE RIALB

Notícies del Pirineu