L’Ajuntament de Tremp preveu que aquest any 2022 alguns dels edificis municipals es puguin autoabastir energèticament. Aquest dilluns, l'alcaldessa i els portaveus dels grups municipals d'Esquerra Republicana i de Junts per Tremp s'han reunit amb l'empresa KM0 Energy per explorar les opcions per crear comunitats energètiques al municipi i se’ls ha facilitat la disponibilitat de les teulades municipals per tal de realitzar un estudi de viabilitat.

Tremp estudia posar plaques solar a la teulada de l’edifici polivalent del Cub, de l’escola Valldeflors i la teulada de la seu de l’Ajuntament. Precisament aquest darrer equipament seria òptim.

La idea és finançar el projecte a través dels fons europeus Next Generation i també s’estudien vàries fórmules perquè els veïns i veïnes es puguin beneficiar de l’excedent energètic que generarà aquesta instal·lació als equipaments públics.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP

Notícies del Pirineu