El riu Valira gairebé arriba al seu cabal màxim al pas per la Seu d’Urgell amb 33,10 metres cúbics per segon. La neu que s’ha fos i la pluja d’aquests últims dies ha provocat una crescuda del riu, que es trobava en gairebé 2 metres cúbics per segon, i que ha arribat al seu pic durant la tarda d’aquest dilluns.

Aquest volum és un nivell similar al cabal més gran que es va registrar l’any passat durant l’època del desgel, al 10 de maig, que va ser d’uns 34 metres cúbics per hora.

Tot i que durant el dia d’avui s’ha mantingut en uns 15 metres cúbics per segon, la previsió, segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, és que el cabal del riu baixi fins a situar-se en uns nivells similars als dies anteriors, en valors d’uns 3 metres cúbics per segon.

Pel que fa al riu Segre al seu pas per la Seu també ha experimentat una crescuda, arribant fins a un cabal de 42,29 metres cúbics per segon. La previsió, en aquest cas, és similar a la del riu Valira i en els següents dies podria tornar a tenir un cabal d’uns 6 metres cúbics per segon.

D’altra banda, aquesta crescuda de rius també ha fet pujar el nivell del pantà d’Oliana que ha passat d’un volum de 47 hectòmetres cúbics, aquest dilluns, als gairebé 51. L’embassament que estava en un 56% de la seva capacitat es troba ara en un 60%.

Notícies del Pirineu