L’Ajuntament de Puigcerdà i el Club Poliesportiu Puigcerdà estan analitzant què va provocar que la màquina d’allisar el gel de la pista de patinatge fes una mala combustió i provoqués una important acumulació de monòxid de carboni a les instal·lacions aquest dissabte a la tarda. Des del consistori han explicat que la màquina havia passat favorablement la darrera revisió, que es va fer a l'agost. Han afegit que s'estudiaran les mesures que cal implementar d'ara en endavant.

Com que l’equipament disposa d’una altra màquina d’allisar el gel, de moment s’utilitzarà aquesta segona fins que s’analitzi què cal fer amb la que va fallar. Aquest mateix diumenge la pista ja ha pogut obrir amb normalitat.

Recordem que arran d’aquesta acumulació de monòxid de carboni, fins a 24 persones van haver de ser traslladades a l’hospital de Cerdanya, on van rebre l’alta unes hores després.

Els Bombers van rebre l’avís a les 16:06h, després que els Serveis d’Emergències Mèdiques de la Generalitat (SEM) atenguessin a una persona que estava al bar del poliesportiu i s’havia marejat. En inspeccionar-lo, es van adonar que presentava símptomes compatibles amb la intoxicació per monòxid de carboni. En comprovar l’explosímetre, aquest va donar positiu i fruit d’això es van activar tres dotacions.

Juntament amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Local, van evacuar les 150 persones que hi havia al poliesportiu. En total, el SEM va valorar a 101 persones, de les quals 24 van ser traslladades a l’Hospital de Cerdanya, 22 en estat lleu i dues en estat menys greu. Totes elles, com dèiem, van ser donades d’alta el mateix dissabte.

Després de completar l’evacuació, els Bombers van seguir amb les tasques de ventilació, que es van allargat tota la nit i matinada de dissabte a diumenge.

En el moment de l’accident s’estava disputant el partit de lliga d’hoquei U18 entre el Club Gel Puigcerdà i el Milenio Panthers de Logronyo que es va haver de suspendre. També es van anul·lar el partit que havia d’enfrontar el màxim equip femení també contra el Milenio.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ACALDE DE PUIGCERDÀ

Notícies del Pirineu