Aquest dilluns els nens i nenes ja han tornat a les escoles, fet que suposa que diumenge ha estat l’últim dia de les vacances de Nadal, cap d’Any i Reis. Unes festes durant les quals han passat més de 175.000 persones per les estacions d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, fet que suposa un increment de visitants del 32% en comparació al mateix període de la temporada 2019-2020, anterior a la pandèmia.

Precisament, al Pallars Sobirà, han passat per Espot 14.649 visitants, un 48% més que el 2019. I Port Ainé ha rebut 27.481 usuaris, un 43% dels rebuts durant les vacances de Nadal de fa dos hiverns. Gairebé el 90% de pistes i remuntadors han estat operatius, Port Ainé ha pogut acollit còmodament els pics de visitants gràcies al nou aparcament i s’han fet moltes activitats de perfil familiar durant les festes.

A l’Alta Ribagorça, l’estació de Boí Taüll ha acollit la visita de 26.770 persones. En aquest cas és un 11% per sota de l’afluència enregistrada la temporada 2019-20, quan l’estació va tenir un dels millors períodes nadalencs recordats amb gruixos de 160 cm de neu i el 85% de l’estació oberta al públic. El descens de visitants es deu a la menor oferta de pistes i instal·lacions operatives a causa del mal temps de mitjans de desembre. Tot i això, s’ha aconseguit condicionar el 50% del domini esquiable i obrir pràcticament tots els sectors de l’estació i pistes per a tots els nivells, així com un programa intensiu d’activitats lúdiques i socials.

Notícies del Pirineu