El sector hoteler de Cerdanya es mostra preocupat per les anul·lacions de grups de les properes setmanes. L'anunci just abans de Nadal de les noves restriccions per frenar els casos de covid ha fet que grups nombrosos d'escolars o d'empreses que acostumen a passar uns dies a la comarca durant els mesos de gener i febrer hagin decidit anul·lar les reserves.

Pel que fa a les vacances de Nadal i Reis, els hotelers cerdans s'han mostrat satisfetes de l'ocupació que s'ha registrat aquests dies. No s'ha arribat a les xifres d'abans de la pandèmia però gairebé. Els dies de més reserves han estat al voltant de Cap d'Any. Alguns han aprofitat aquest darrer cap de setmana després de Reis per desplaçar-se a Cerdanya.

La neu i l'esquí han tornat a ser un dels principals reclams per passar aquests dies festius a la comarca. En aquest sentit, els hotelers celebren que la temporada comencés enguany tan aviat, amb la nevada d'abans de la Puríssima.

El que ha estat, però, una de les dificultats en que s'ha hagut d'enfrontar el sector han estat els contagis entre les plantilles de treballadors, ja que la majoria són establiments familiars i, per tant, han hagut de fer grans esforços per substituir el personal afectat i complir amb els protocols de seguretat sanitària.

Parlen al vídeo: NÚRIA VIDAL, PORTAVEU ASSOCIACIÓ HOTELS I CÀMPINGS CERDANYA

Notícies del Pirineu