El col·lectiu de jubilats de Comissions Obreres Alt Urgell demana a l’ajuntament de la Seu que es treballi amb l’empresa local energètica, PEUSA, perquè s’expliqui d’una manera entenedora la nova tarificació de la factura de l’electricitat.

El col·lectiu explica que PEUSA ha enviat una carta opaca i poc clara sobre la nova tarificació que traspassa els contractes dels clients a la modalitat d’indexat, per la qual es pagarà l’energia segons el preu de cost. Temen que, amb aquesta nova modalitat, el preu es dispari i moltes famílies de la comarca no puguin assumir les noves factures.

PEUSA explica en la carta que aquesta nova modalitat de preus temporal es mantindrà mentre el mercat no ofereixi garanties per mantenir un preu fix i estable.

Jubilats pensionistes de la Seu han presentat un document al consistori per demanar que s’estableixi un conveni per tractar situacions de pobresa energètica a càrrec de PEUSA, dels pressupostos municipals i d’ajuts i subvencions de la Generalitat.

Parlen al vídeo: ANTONI VINYALS, MEMBRE COL·LECTIU DE JUBILATS CCOO ALT URGELL

Notícies del Pirineu