Una trentena de persones amb diversitat funcional han participat aquest dijous en una jornada de patinatge sobre gel al poliesportiu de Puigcerdà. Es tracta d'un projecte pioner organitzar des de la Federació Espanyola d'Esports de Gel conjuntament amb la federació catalana d'Esports d'Hivern, el qual vol apropar aquest esport a tothom. Per això, han convidat als jugadors i jugadores de l'equip de bàsquet 'Únics Cerdanya', als usuaris de les Fundacions Tallers de Cerdanya i Adis i també a alumnes de l'INS Pere Borrell de Puigcerdà.

Un grup de tècnics formats específicament per a l'activitat, han estat els encarregats d'acompanyar-los en tot moment. Per a la majoria ha estat la primera experiència sobre gel i, tot i que al principi alguns tenien por, a través de jocs com el mocador o el pica paret han anat guanyant confiança.

Es tracta d'un projecte pioner que acaba de posar-se en marxa. Portarà el patinatge sobre gel inclusiu a les dotze pistes de l'estat. El principal objectiu és, doncs, apropar l'esport a les persones amb algun tipus de discapacitat i, en un futur, poder tenir un equip de patinatge inclusiu amb competicions regulars.

De fet, el patinatge artístic sobre gel és l'únic esport d'hivern que no s'inclou als Jocs Paralímpics. Per això, l'objectiu a més llarg termini d'aquest projecte és, precisament, arribar a tenir patinadors que hi participin.

De moment, aquest primer tastet ha estat molt ben rebut per als participants. En acabar, els tècnics, que són patinadors i patinadores del Club Patinatge Artístic Puigcerdà, els han fet una petita demostració.

Parlen al vídeo: ALBA OLCINA, DIRECTORA 'ÚNICS CERDANYA' - MARIA ZAPATA, RESPONSABLE ESPORT INCLUSIU FCEH

Notícies del Pirineu