El Museu de Llívia vol aprofitar el fons de la farmàcia antiga per explicar l'evolució de la salut a la comarca i crear un espai de reflexió. L'equipament vol contribuir, així, en el benestar de les persones i a millorar l'experiència de visita al museu. Aquesta és una de les accions previstes en el Pla Estratègic 2021-25 de l'equipament, el qual també contempla la digitalització i la funció social de les instal·lacions.

En aquest sentit, des del museu han detallat que disposen d’un fons de productes farmacèutics que permet conèixer l’evolució de la medicina des del segle XVIII fins a l’actualitat.

Un altre dels àmbits en els quals es vol aprofundir és en explicar la singularitat que té el municipi pel fet ser un enclavament dins el territori administrat per França. Des del museu reconeixen que actualment es 'passa de puntetes' per aquest tema i que cal explicar amb més profunditat el tractat dels Pirineus.

Per altra banda, també es volen ampliar els continguts d’arqueologia del Fòrum Romà i sobre l’antiguitat a Cerdanya. A més, l’objectiu és el d’estar al servei del territori i la comunitat amb la programació de diverses activitats dels temes que envolten la museografia de l’equipament, que rep més de 15.000 visitants a l’any.

De cara al 2030, el museu es planteja una ampliació de les actuals dependències. Ocuparia tot l'edifici que ara comparteix amb l'ajuntament, un cop aquest s'hagi traslladat en unes altres dependències. El primer pas serà la remodelació del vestíbul.

Tot plegat amb el propòsit de convertir el museu de Llívia en un referent cultural a la comarca.

Tant el Departament de Cultura com la Diputació de Girona han mostrat el seu compromís per finançar l’adaptació museogràfica i des de la direcció també es treballa per millorar l’autofinançament.

Parlen al vídeo: GERARD CUNILL, DIRECTOR MUSEU MUNICIPAL LLÍVIA - ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA

Notícies del Pirineu