La Catedral de la Seu d’Urgell ha acollit la presentació del primer llibre sobre ‘El Cant de la Sibil·la’ amb els seus autors, Antoni Gelonch i Oriol Pérez. L’obra, ‘Quan canta la Sibil·la’, es divideix en dues parts: una primera divulgativa i una segona sobre l’estudi musicològic.

Aquest cant és una interpretació musical que té lloc durant la nit de Nadal, a les esglésies, i que escenifica versos sobre els senyals del judici final i l’adveniment de Crist, en boca de la Sibil·la, un personatge femení de l’antiguitat clàssica a qui se li atribueix el do de predir el futur.

Les presentacions del llibre han començat aquests dies a Igualada i a la Seu i continuen aquesta setmana a la Seu Vella de Lleida i a les Catedrals de Barcelona i Tarragona; espais on el cant de la sibil·la segueix viu.

L’acte ha finalitzat amb l’actuació músical de Laura Castellet com a Sibil·la i Lluís Obiols a l’orgue.

Parlen al vídeo: ANTONI GELONCH, AUTOR ‘QUAN CANTA LA SIBIL·LA’

Notícies del Pirineu