L’historiador i filòleg del Pont de Suert, Jesús Alturo Perucho, ha rebut aquest dilluns la Creu de Sant Jordi. La Generalitat ha reconegut d’aquesta manera la seva contribució a l’àmbit de la paleografia, la codicologia i la diplomàtica, així com les seves aportacions cabdals a la història de la literatura i l’art medieval del període romànic de Catalunya. Des del govern català han destacat que la seva tasca de recuperació, estudi, conservació i difusió del patrimoni bibliogràfic i documental català, així com les seves nombroses recerques i publicacions, amb descobertes inèdites, han contribuït, de manera decisiva, al reconeixement internacional de la personalitat històrica del país. També remarquen que aquesta trajectòria l’han fet mereixedor d’un gran prestigi professional, tant en l’àmbit nacional com entre la comunitat científica internacional. A més, han indicat que forma part dels organismes més rellevants del seu camp a escala mundial. Alturo, nascut a la capital ribagorçana l’any 1954, és professor de filologia llatina a la Universitat Autònoma de Barcelona des de l’any 1976. Des del territori, diverses institucions han volgut fer-se ressò de l’atorgament de la Creu de Sant Jordi, com ara l’Ajuntament del Pont de Suert o la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran.

Notícies del Pirineu