Ja es pot trobar a les llibreries i punts de venda habituals el calendari Cerdà del 2022. Com cada any des d'en fa 43, les entitats Amics de Cerdanya i l’Institut d’Estudis Ceretans publiquen aquest calendari on hi apareixen les llunes, dites, costums de la zona, mercats o diades significatives. Com sempre, la part inferior de cada pàgina es dedica a un tema diferent. Enguany, la temàtica escollida ha estat el centenari de l'arribada del ferrocarril a Puigcerdà. Des de les entitats han aprofitat per reclamar un servei competitiu per tenir la comarca ben connectada.

La nit, la cuina, els oficis desapareguts, els jocs, els ocells o el riu Segre han estat alguns dels temes escollits en els darrers anys.

L'historiador de Bellver Joan Pous va ser l'impulsor del calendari cerdà. Un dels principals objectis de la publicació és mantenir les tradicions i els costums de la zona.

Cada any se'n fa un tiratge de 1200 exemplars. El preu de venda és de 8 euros i una part dels beneficis que s’obtenen serviran per finançar activitats i iniciatives culturals.

Els textos són de Sandra Adam i Martí Solé i les il·lustracions de Narcís Coderch.

El Calendari cerdà està agermanat amb altres calendaris, com el dels Brillants al sud valencià, el Terra Nostra de Codalet del Conflent i el Porrerenc de les Balears.

Parlen al vídeo: JOAN MUNTANÉ, PRESIDENT AMICS DE CERDANYA

Notícies del Pirineu