L'Arxiu Comarcal de Cerdanya ha acollit aquest divendres la presentació del quart volum de la revista de recerca ERA. La publicació, impulsada per l'Arxiu i el Grup de Recerca de Cerdanya, compta amb una vintena de comunicacions presentades a les quartes Jornades d'Estudis Comarcals, celebrades el novembre del 2020 en format virtual. Són articles de recerca de diferents temàtiques com la història medieval, l'arqueologia, la botànica o la meteorologia però totes centrades en Cerdanya.

Concretament, la revista compta amb 19 articles escrits per 29 autors, la majoria de fora de la comarca. Alguns són professionals i d'altres no.

Els comptes de Cerdanya del Casal de Barcelona, el monument de l'exili espanyol a Enveig, les noves poblacions d'orquídies del gènere Ophris o l'ensenyament de la gramàtica al XVIII a Puigcerdà són algunes de les comunicacions que es poden llegir a la publicació.

El nou número de la revista Era, publicada per l'editorial Salòria, ja es pot trobar a les llibreries i punts de venda habituals a un preu de 20 euros. Recordem que es publica cada dos anys.
Pel que fa a les Jornades d'Estudis Comarcals, la cinquena edició es celebrarà, si tot va bé, la tardor del 2022.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA

Notícies del Pirineu