Una família de Peramola convoca els veïns i veïnes a tallar la C-14 per reivindicar el dret de la seva filla a tenir accés a un centre d’educació especial. La Maria és una nena de 9 anys amb una malaltia rara, denominada síndrome 9p, que li fa impossible tenir una vida normal. Els pares denuncien que al territori no hi ha els equipament necessaris per cobrir les necessitats de la seva filla amb un 78% de discapacitat.

La concentració, a l’altura de la presa del Pantà d’Oliana, tindrà lloc a les 16h de la tarda i es preveu que duri unes dues hores.

La Maria va a l’institut escola d’Oliana des de fa dos anys, on compta amb una vetlladora i monitoratge de menjador, tot i això la família remarca que la nena necessita poder accedir a una escola d’educació especial.

Els centres més propers es situen a Andorra, Manresa o Lleida, el que suposaria unes quatre hores de cotxe diaries pels pares, una solució inviable, ja que han d’atendre els negocis familiars a Oliana.

La solució, segons la família, seria l’internament de la Maria durant tota la setmana però aquesta petició ha estat rebutjada fins que la nena no compleixi divuit anys.

Per visibilitzar aquest problema, la família organitza un tall a la C-14 que tindrà lloc a les 16h de la tarda, en plena operació tornada del Pont de la Puríssima.

Parlen al vídeo: MARIA MAS, MARE DE LA MARIA - JORDI ORRIT, PARE DE LA MARIA

Notícies del Pirineu