El túnel de Tresponts ha entrat en servei aquest matí després de quatre anys d’obres en aquest congost que suposa un pas perillos pel despreniment de roques cap a la carretera.

A dos quarts de deu s’ha aturat el trànsit durant uns minuts, s’han retirat les senyals provisionals i el primer cotxe ha estrenar la infraestructura ha estat el de les veïnes que formen part de la plataforma veïnal pel túnel de tres ponts, i que porten més de dotze anys de mobilitzacions per aconseguir aquesta obra.

Les instal·lacions han tingut un cost de 35,4 milions d’euros en un túnel amb una longitud de poc més d’un quilòmetre, les obres del qual també han suposat un eixamplament de la calçada.
Aquesta obra, molt reivindicada per diversos municipis de l’Alt Urgell, ha de suposar una millora significativa en la seguretat dels usuaris de la via.

La infraestructura, situada entre els municipis d’Organyà i de Fígols i Alinyà, ja es va inaugurar la setmana passada però no s’ha obert al trànsit rodat fins avui.

Parlen al vídeo: MARIA BESORA, PLATAFORMA VEINAL TÚNEL TRES PONTS - ESTHER REIG, PLATAFORMA VEINAL TÚNEL TRES PONTS - RICARD PÉREZ, DELEGAT GOVERN ALT PIRINEU I ARAN

Notícies del Pirineu