El Conseller d'Economia i Hisenda Jaume Giró ha presentat aquest divendres a Puigcerdà el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022. El Govern preveu una inversió total de 44,1 MEUR a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. On és destinaran més diners serà a l'Alt Urgell, que rebrà una inversió de 16,9 MEUR, seguida de Cerdanya, amb 9,4 MEUR, el Pallars Sobirà amb 7,3 MEUR i el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça amb 4,6 MEUR.

Dels projectes que inclouen els pressupostos destaca la inversió a les estacions d'esquí que pertanyen al grup FGC, amb un total de 12,9MEUR. També, les inversions en obres a la C-14 a l'Alt Urgell, a l'aeroport d'Andorra-la Seu o la millora de la via ciclista a l'entorn de la C-13, al Pallars Sobirà.

El conseller ha remarcat que aquests pressupostos són els més alts de la història i que s'han dissenyat per reactivar l'Alt Pirineu i l'Aran, tot i que ha reconegut que són insuficients.

Pel que fa als 12,9MEUR que rebran les estacions d'esquí, les pistes que s'emporten més inversió són les de la Molina, amb un total de 7,5 MEUR, seguides de les de Boí Taüll, amb 3 MEUR i les d'Espot i Port Ainé, amb 2,4 MEUR. La Generalitat creu que apostar per a la millora d'aquestes instal·lacions suposa un revulsiu econòmic per a tot el territori.

Dels 9,4M d'inversió previstos a Cerdanya, 7,5MEUR, com hem dit, es destinaà a l'estació de la Molina, 550.000 euros a l'hospital de Cerdanya, prop de mig milió d'euros a la conservació de carreteres i 250.000 euros a la restauració hidrològica del Barranc de Bellver i Martinet.

Per altra banda i preguntat pels periodistes, el conseller s'ha mostrat a favor de la candidatura dels JJOO 2030. Giró ha remarcat que respecta totes les opinions i que dona suport a un projecte que ha de dinamitzar i vertebrar el territori. Ha afegit que el Pirineu 'mereix la mateixa oportunitat que va tenir Barcelona l'any 92'.

La presentació dels pressupostos ha reunit una setantena d'assistents del sector empresarial i social de la vegueria.

Parlen al vídeo: JAUME GIRÓ, CONSELLER ECONOMIA I HISENDA GENERALITAT

Notícies del Pirineu