El vermell de la remolatxa és el protagonista indiscutible de la darrera exposició de l’artista trempolí establert a Tarragona, Àlvar Calvet. La mostra, titulada ‘Ruber, remolatxa i Vichy’, es pot veure aquests dies a la Quiosc Gallery de Tremp. La idea va néixer fa anys i s’ha materialitzat després de rebre el primer premi de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils, l’any 2020.

De fet, l’únic element que ja hi havia al projecte de Cambrils és un vídeo on es mostren els dibuixos que queden al plat quan es menja remolatxa. Partint d’allà, l’artista ha creat una vaixella de 24 plats i tot de quadres inspirats en les formes que deixa aquest aliment. Algunes de les obres, de fet, estan fetes amb pigment de pols de remolatxa.

La mostra es podrà veure al Quiosc Gallery fins al 12 de desembre.

Parlen al vídeo: ÀLVAR CALVET, ARTISTA

Notícies del Pirineu