La Seu d’Urgell és una de les ciutats, de Catalunya, amb un índex més alt pel que fa a seguretat ciutadana, segons afirmen les dades que s’han fet públiques en la Junta Local de Seguretat per diferents cossos policials.

L’últim any han augmentat un 25% el nombre d’efectius a l’Àrea Bàsica Policial del cos de Mossos d’Esquadra, en la qual s’han incorporat 13 nous agents procedents de la 28ª promoció.

Segons les dades presentades per aquest cos fins el mes d’octubre d’aquest any, en comparació amb el 2020, han augmentat gairebé un 20% les detencions i més d’un 42% les infraccions administratives, és a dir, les multes. D’altra banda, han disminuit un 5,7% els fets delicitius.

La Policia Municipal de la Seu ha presentat un balanç de l’any 2020, on destaquen la tendencia a la baixa d’accidents de trànsit dins el terme municipal. Durant aquest any es van atendre 15 víctimes d’accidents de trànsit, només 5 d’aquestes greus.

Per la seva part, la Policia Nacional ha informat sobre l’expedició de 950 permisos d’estrangeria durant l’últim any i la Guardia Civil ha remarcat l’augment d’importacions temporals de vehicles.

El cos de Bombers, per altra banda, ha constatat un augment de rescats a la muntanya durant els mesos d’estiu mentre que disminueixen el nombre d’incidents als boscos.

En la Juntal Local de Seguretat també hi han participat el vicealcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Fàbrega, i l’alcalde, Francesc Viaplana, el qual ha volgut remarcar la coordinació entre tots els cossos de seguretat.

Notícies del Pirineu