Unes 180 persones han assistit a la sisena edició del cicle de conferències 'Explica'm una història, organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya, l'Arxiu i el Consell Comarcal. Amb aquesta proposta es vol fer divulgació de diferents temes de recerca local amb un seguit de xerrades que tenen lloc tots el divendres al vespre de novembre.

Malgrat no s'ha arribat al mateix nombre d'assistents que abans de la pandèmia, des de l'Arxiu en fan un balanç positiu ja que consideren que el cicle es va consolidant.

En total s'han ofert quatre conferències: la primera dedicada al poblat del Serrat del Castellar de Fontanals, la segona al mercat de Puigcerdà amb l'empremta del llibre del Mostassà, la tercera xerrada va donar a conèixer els últims avenços al castell de Llívia i la darrera, que va tenir lloc el passat divendres, va tractar sobre els cerdans i alturgellencs als camps nazis. Diferents temàtiques per intentar arribar a tots els públics.

El cicle acostuma a celebrar-se al febrer però, com que enguany la pandèmia ho va impedir, s'ha traslladat a la tardor.
De cares a properes edicions, els seus organitzadors volen recuperar la proposta a principis d'any, ja que és una època amb menys activitats culturals. Ja han avançat que el setè cicle de conferències es celebrarà a finals a finals de febrer o principis de març del 2022.

Recordem que totes les conferències es poden visualitzar al canal de Youtube del Grup de Recerca de Cerdanya.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA

Notícies del Pirineu