L’octubre de l’any 1937, unes riuades van afectar diverses parts del Pirineu i una de les zones més colpejades va ser la Vall Fosca i tot el curs del riu Flamisell. Fins ara, aquest fenomen havia estat poc estudiat, i és per això que Feliu Izard n’ha volgut deixar testimoni a través del llibre ‘La riuada de 1937, Flamisell riu avall’, publicat per Garsineu i presentat aquest divendres a la tarda a la Biblioteca de la Pobla de Segur.

La zona més afectada va ser, sobretot, la central de Capdella, ja que l’aiguat hi va fer entrar una gran quantitat de grava, un fet que va obligar a aturar-la durant un any.

Pel que fa als motius, Izard recorda que la riuada va estar causada per una forta llevantada que va durar gairebé quatre dies i que va tenir tres grans pics.

Parlen al vídeo: FELIU IZARD, AUTOR DEL LLIBRE

Notícies del Pirineu