La Fira de Sant Andreu torna a celebrar-se a Organyà, en un format d’un dia, després que l’any passat s’hagués de suspendre per la pandèmia. Al poble s’hi ha pogut veure la 28ª Fira d’Artesania, tallers d’oficis, exposició de dibuixos i la 25ª Mostra de Bestiar. Ens explica la importància de l’esdeveniment, Jordi Latorre, vicepresident de la Diputació de Lleida.

La plaça de les Homílies ha acollit la inauguració de la mostra amb diferents autoritats de la comarca i representants de la Diputació de Lleida. En l’acte s’ha celebrat l’entrega de premis del Concurs de Dibuix de Cartells de la Fira, en el qual hi han participat els alumnes de l’Escola Miret i Sans.

A la plaça de l’església s’hi ha pogut veure una mostra d’artesans i diferent bestiar com cavalls de sella i de muntanya, rucs catalans i vaques brunes i frisones. L’ajuntament d’Organyà creu que el format de la fira s’ha de repensar per pròximes edicions. En parlem amb Celestí Vilà, l’alcalde d’Organyà.

Des del consistori plantegen centrar la fira en un producte concret i confirmen que estan treballant amb tres opcions. La proposta final per a la següent edició de la Fira de Sant Andreu no es començarà a definir fins principis de l’any que ve.

Parlen al vídeo: JORDI LATORRE, VICEPRESIDENT DIPUTACIÓ LLEIDA - CELESTI VILÀ, ALCALDE ORGANYÀ

Notícies del Pirineu