L'ajuntament de Bolvir convertirà l'edifici de l'antiga rectoria de Talltorta en un centre d'interpretació i activitats culturals. Fa uns anys, el consistori va adquirir l'immoble al Bisbat d'Urgell per convertir-lo en un nou equipament municipal. L'actuació contempla la reforma integral de l'edifici perquè esdevingui un centre cultural que posi en valor l'església de Sant Climent, situada a tocar, i les pintures barroques del seu interior datades del segle XVIII. A més, es podrà visitar per veure com era l'antiga rectoria.

Les obres, que van començar fa uns dies, preveuen refer tot l'edifici, tan l'interior com l'exterior. La façana, però, es mantindrà ja que està catalogada.

L'actuació té un cost d'uns 400.000 euros, dels quals el 70% es podrà finançar amb fons europeus Feder i la resta anirà a càrrec de l'ajuntament.

L'església de Sant Climent de Talltorta es va començar a aixecar l'any 1667 i és declarada Bé Cultural d'interès Nacional. Les excavacions realitzades l'any 2008 sota l'absis van posar al descobert els fonaments d'un edifici anterior que podria ser romànic.

Parlen al vídeo: ISIDRE CHIA, ALCALDE DE BOLVIR

Notícies del Pirineu