Aquest dimecres ha tingut lloc la primera de les dues jornades de formació que ofereix el Consell Comarcal de Cerdanya per ser agent informatiu als 'punts 0,0'. Són punts que es podran trobar a les festes majors dels pobles de la comarca i que busquen prevenir les agressions masclistes en els entorns d'oci. Tenen un caràcter informatiu i de prevenció però, també, són un espai on acudir en situacions d'abús, assetjament o agressió sexual.

La formació s'emmarca dins la campanya 'De nit 0,0: 0 agressions, 0 agressors', impulsada ara fa dos anys des de l'ens comarcal i on s'hi han adherit tots els ajuntaments cerdans. Dins aquesta campanya també es va crear un protocol d'actuació en cas d'agressió sexual que, de fet, és una de les parts que han de conèixer les persones que faran d'agents informatius.

La formació ha anat a càrrec de Mireia Foradada, consultora feminista, investigadora i doctora. La segona jornada de la formació es farà el proper 29 de novembre, també de manera presencial al local de joventut, a la plaça del Rec de Puigcerdà. Més endavant, se n'oferiran d'altres.

Parlen al vídeo: NEUS BARALDÉS, TÈCNICA JOVENTUT CC CERDANYA

Notícies del Pirineu