El túnel de Tres Ponts s’ha inaugurat aquest matí en un acte amb el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. L’obra, que va començar l’any 2017, ha tingut un cost de 35 milions d’euros i ha de suposar una millora en la seguretat d’aquest tram de la C-14.

Puigneró ha destacat la C-14 com a eix vertebrador de país, de la mateixa manera que ho ha fet Celestí Vilà, alcalde d’Organyà, sobre les construccions en aquesta via durant la història.

L’alcalde de Fígols i Alinyà, Ignasi Finestres, assegura que els desplaçaments pels veïns del sud de la comarca són imprescindibles.

A l’acte hi han assistit alcaldes i alcaldeses de tot l’Alt Urgell, representants del Consell Comarcal, diputats, exdiputats, l’exconseller Josep Rull, impulsor de l’obra, el ministre de Territori d’Andorra i membres de la plataforma veïnal pel túnel de Tres Ponts.

La visita a la infraestructura, de poc més d’un quilòmetre, ha finalitzat en una de les galeries d’evacuació.
Durant els següents dies el centre de control de carreteres de Vic acabarà d’integral els protocols de segurat del túnel i durant la setmana que ve s’obrirà al trànsit.

Parlen al vídeo: JORDI PUIGNERÓ, VICEPRESIDENT GENERALITAT - CELESTÍ VILÀ, ALCALDE ORGANYÀ - IGNASI FINESTRES, ALCALDE FÍGOLS I ALINYÀ - PEPA REIG, PLATAFORMA VEÏNAL PEL TÚNEL TRES PONTS

Notícies del Pirineu