Tal com s'esperava, les comarques de l'Alt Pirineu i Aran s'han despertat aquest dimecres amb la primera nevada de la temporada. Durant la nit de dimarts a dimecres la cota de neu s'ha situat per sobre els 1300 metres d'altitud i ha baixat cap als 1100 al llarg del matí. A cotes més altes s'han arribat a acumular uns 20cm de neu.

La nevada ha estat molt ben rebuda a les estacions d'esquí cerdanes. De fet, Masella ja ha anunciat que obrirà portes divendres 26 de novembre i que aviat comunicarà quines pistes i remuntadors es posaran ja en marxa. L'estació de la Molina, per la seva banda, tenia fixat inaugurar temporada aquest cap de setmana.

El temporal no ha ocasionat greus problemes a les carreteres tot i que del Servei Català de Trànsit ha avisat que és obligatori circular amb cadenes a cinc vies catalanes, entre les quals es troba la GI-400 a Alp. La neu també ha fet que es restringeixi el pas de vehicles pesants a l'N-260, entre Planoles i Urtx. Des de primera hora, les màquines llevaneus han estat treballant per netejar els vials.

Notícies del Pirineu