El projecte Àrees 5G arriba a l’Alt Pirineu per impulsar casos d’ús en sectors com l’agricultura i la ramaderia, l’esport de muntanya i la transició ecològica. Les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Solsonès estaran a l’abast d’aquest nou projecte que avui s’ha presentat a l’ajuntament d’Organyà.

Les Àrees 5G tenen per objectiu innovar des del territori i millorar els serveis tecnològics ja existents. L’ús comercial de la xarxa dinamitzaria l’economia més enllà de zones urbanes, tot i que per això és imprescindible el desplegament de la fibra òptica.

Aquestes noves estructures, amb un model de coinversió publicoprivat, serviran per fomentar el repoblament amb la transformació digital del territori.

En la fase final de la implantació de l’Àrea 5G al Pirineu es preveu disposar d’un espai al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu, situat a la Seu d’Urgell.

Aquest projecte tira endavant al Pirineu amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2Cat, IDAPA, Diputació de Lleida, Cambra de Comerç de Lleida i els ajuntament de la Seu i de Tremp.

Parlen al vídeo: CELESTÍ VILÀ, ALCALDE ORGANYÀ - JORDI PUIGNERGÓ, CONSELLER POLÍTIQUES DIGITALS I TERRITORI - CARLES GISBERT, PATRONAT PROMOCIÓ ECONÒMICA DIPUTACIÓ DE LLEIDA - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDE LA SEU D’URGELL

Notícies del Pirineu