La Diputació de Lleida aportarà 100.000 euros al Geoparc Orígens per tal que aquest pugui desenvolupar diverses activitats de difusió i suport al territori. Així ho ha explicat el president de la Diputació, Joan Talarn, que aquest dimarts ha visitat diversos indrets del Geoparc, acompanyat dels seus responsables i d’autoritats locals. Entre les tasques que es podran fer amb aquesta aportació hi ha la digitalització de la promoció turística, sessions de formació per a agricultors, ramaders i treballadors, la creació d’una plataforma de comercialització per a la venda en línia de productes locals, un estudi paisatgístic i d’espais agraris o la recreació digital d’un viatge al passat, entre altres.

Cases també ha indicat que un dels aspectes que més valora la UNESCO a l’hora d’anar renovant el distintiu Geoparc és que aquest tingui un finançament estable. És per això que ha destacat la importància que administracions grans com la Diputació o la Generalitat hi apostin d’una manera prolongada.

Parlen al vídeo: JOAN TALARN, PRESIDENT DIPUTACIÓ DE LLEIDA - MARIA PILAR CASES, PRESIDENTA GEOPARC ORÍGENS

Notícies del Pirineu