Els pantans d’Oliana i Rialb es troben per sota les reserves d’aigua recomanades. L’embassament de Rialb es troba al 36% de la seva capacitat, amb una quantitat de 146 hectometres d’aigua, gairebé tres vegades menys que les mateixes dates durant l’any passat.

D’altra banda, el pantà d’Oliana es troba al 45% de la seva capacitat, amb una quantitat de 36 hectomètres d’aigua, inferior a la mitjana dels últims anys durant la mateixa època, que seria d’un 67%.

Segons les últimes dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, el pantà d’Oliana hauria disminuit gairebé un 7% respecte xifres de l’any passat. Pel que fa a l’embassament de Rialb es trobaria en un percentatge negatiu del 129% el volum de l’any anterior.

Els estudis actuals apunten que la quantitat de pluja es mantindrà com fins ara, tot i que les precipitacions seran més irregulars. Hi haurà més periodes sense ploure i quan ho faci serà amb més intensitat.

Les nevades també s’han vist afectades pel canvi de temps. Aquestes es produeixen en quotes més altes i d’aquesta manera la reserva de neu és més complicat que quan es fongui arribi als rius.

Aquesta situació, però podria canviar els següents dies amb l’arribada d’un temporal de pluja i neu que afectarà a Pirineu i Prepirineu amb grans nevades a alta muntanya que podrien provocar risc d’allaus.

Parlen al vídeo: ALBERT DE GRÀCIA, METEOPIRINEUS

Notícies del Pirineu