El farmacèutic, biòleg i etnobotànic de Puigcerdà, Joan Muntané Bartra, ha ingressat aquest dilluns a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, en un acte solemne que ha tingut lloc a la sala d'actes de la mateixa reial acadèmia, a Barcelona. Muntané ha estat distingit com un dels màxims representants del món farmacèutic del país i l’únic al Pirineu català. El puigcerdanenc s'ha mostrat satisfet de poder ostentar aquest càrrec.

La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya està formada per uns 150 apotecaris que representen els gairebé 15.000 que hi ha al territori català. Hi ingressen els que tenen una trajectòria d'estudis destacada. En el cas de Muntané, la Reial Acadèmia ha valorat el seu treball de recerca i divulgació en l'àmbit de la botànica cerdana i del Pirineu, així com els usos i costums de la pagesia. De fet, durant l’acte d’ingrés, Muntané ha ofert una conferència titulada «Les quatre estacions del món pagès tradicional de Cerdanya. Espigolant entre l’etnobotànica, l’antropologia i la literatura».

A més de dedicar gairebé 50 anys en investigar sobre tots aquests temes, Muntané participa activament en diverses entitats, com ara l'Institut d'Estudis Ceretans o Amics de Cerdanya, de la qual n'és el president. També ha publicat diversos llibres i ha participat en nombres ponències i congressos.

Parlen al vídeo: JOAN MUNTANÉ, MEMBRE REIAL ACADÈMIA DE FARMÀCIA

Notícies del Pirineu