L’historiador Josep Calvet ha localitzat un altre veí del Pallars Jussà que va ser víctima dels camps nazis. Aquest divendres a la tarda ha presentat públicament a Tremp el treball realitzat el darrer any gràcies a la beca Mossèn Jesús Castells. La investigació li havia permès localitzar a 17 persones filles o residents al Pallars Jussà que van acabar als camps de concentració i extermini nazi, però pocs dies abans de fer la presentació oficial es va adonar que la xifra pujava fins a 18.

Calvet ha destacat la importància d’aquesta tasca de recerca ja que són pocs els estudis que s’han fet sobre les víctimes del nazisme a nivell local.

Després de la presentació pública, que ha omplert l’auditori de l’Epicentre, la investigació de Calvet serà publicada en un llibre.

Parlen al vídeo: JOSEP CALVET, HISTORIADOR

Notícies del Pirineu