La plataforma Stop JJOO ha presentat a la Seu el suplement de la revista ‘La Directa’ sota el títol Pirineu en joc. El document, del qual se n’han fet 10.000 exemplars, la majoria repartits per les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, recull arguments per el rebuig de la candidatura Olímpica, Pirineus – Barcelona 2030.

El suplement, que compta amb setze pàgines, també parla sobre la transparència en la participació per saber qui està impulsant la candidatura, fa un repàs dels últims anys sobre ciutats que han rebutjat acollir uns jocs olímpics tant d’hivern com d’estiu.
D’altra banda, també s’hi troba un anàlisi sobre el context d’emergència climàtica al Pirineu, important pel que fa a la viabilitat d’uns Jocs Olímpics d’hivern d’aquí a 8 anys.

El suplement també fa referència a propostes alternatives, impulsades per les persones que rebutgen la celebració del Jocs Olímpics al Pirineu, com seria potenciar el sector primari, en contra de la dependència actual en el sector terciari.

Parlen al vídeo: DAVID BOU, PERIODISTA ‘LA DIRECTA’ - BERNAT LAVAQUIOL, STOP JJOO

Notícies del Pirineu