Ger ha acollit aquest diumenge la 30a Mostra de Cuina Popular amb Naps de Cerdanya, una cita gastronòmica de tardor que posa en valor els productes locals i el nap que es cultiva a la zona. Després d'haver d'ajornar la mostra l'any passat per la pandèmia, el pavelló esportiu s'ha tornat a omplir de comensals amb ganes de degustar els diferents plats. En total, 420 assistents, una xifra lleugerament inferior ja que l'ajuntament va decidir limitar l'aforament. També s'ha optat per servir tots els plats a taula.

Com sempre, la trentena de mestresses de casa de Ger han tornat a sorprendre els comensals amb les seves elaboracions amb el nap com a protagonista, ja sigui en embotit, guisats, truita o crestes. Igual que a l'edició del 2019, no tot han estat dones.

L’entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restaurants han elaborat, un any més, el menú, que ha consistit en gotet de quallat de formatge de Montmelús amb poma de muntanya, sopa tipus escudella, bacallà i cassola de tros. Per postres, pastís tipus plum cake de nap. Des de l'entitat destaquen les moltes possibilitats que el nap cerdà té a la cuina.

Des de l'ajuntament s'han mostrat satisfets de l'acollida que any rere any té la mostra i li auguren un bon futur.

El dinar ha comptat amb l'assistència d'alguns representats polítics tant de Cerdanya com d'altres punts de Catalunya, com ara el delegat a l'alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez o l'ex consellera de Cultura Àngels Ponsa.

Parlen al vídeo: ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER - DOMINGO CASTELLS, CUINER CUINA PIRINENCA CERDANYA

Notícies del Pirineu