Una càmera de fototrampeig del programa de seguiment de l’ós bru va captar el passat 9 de novembre un exemplar de llop. L’animal es va localitzar al terme municipal d’Alins, en territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Tal com han explicat des del mateix parc, es tracta de la primera dada confirmada de presència d’aquesta espècie al Pallars Sobirà. Recordem que fa uns dies, el conductor d’una màquina llevaneus que treballava a la boca sud del túnel de Vielha ja va fotografiar el que podria ser una altre exemplar de llop creuant la Noguera Ribagorçana. El possible retorn d’aquest animal ha encès les alarmes dels ramaders del territori i la setmana passada, el sindicat ASAJA va anunciar en una reunió a Tremp que demanaria a la Generalitat i al govern espanyol que prenguin mesures per frenar la reintroducció d’aquest animal a la zona.

Notícies del Pirineu