L’Ajuntament de la Vall de Boí ha demanat a la Generalitat que es presenti a la subhasta que sortirà pròximament i intenti quedar-se els terrenys de la muntanya de Taüll. Es tracta d’unes finques que pertanyien a l’anterior gestora de l’estació d’esquí de Boí Taüll, que va entrar en liquidació. Els terrenys que ara se subhasten estan just a sota de l’estació i els fan servir els ramaders de Taüll com a zona de pastura. L’objectiu de l’Ajuntament és que passin a mans públiques, tan perquè els puguin seguir utilitzant els ramaders com per si els necessita l’estació.

Justament, en el darrer ple municipal, el grup de Junts per la Vall de Boí, a l’oposició, va presentar una moció en aquest sentit, que es va aprovar.

El temor que han expressat diversos sectors de la vall és que se’ls quedi un empresari que ja té interessos a la zona i pugui impedir el pas de les pastures o dificultar l’activitat a l’estació d’esquí. El procés de subhasta estarà obert del 30 de novembre al 30 de desembre.

Parlen al vídeo: NIL MONSÓ, TINENT D’ALCALDE DE LA VALL DE BOÍ - JOSEP LLUÍS FARRERO, PORTAVEU DE JUNTS PER LA VALL DE BOÍ

Notícies del Pirineu