Durant el ple extraordinari del Consell Comarcal de Cerdanya celebrat aquest dimecres a la nit, s'ha fet efectiva la renuncia de la fins ara vicepresidenta primera Roser Bombardó. La republicana deixa el càrrec poc més de tres mesos després d'assumir-lo en virtut del pacte de legislatura entre ERC i JxCat.

Segons ha explicat Bombardó al ple, 'no comparteix ni es sent identificada amb la manera de fer majoritària de la direcció del Consell Comarcal'. Ha afegit que 'per coherència amb els seus valors' creu que 'la millor opció és apartar-se i que els companys i companyes que es mantenen al Consell puguin desenvolupar el projecte de la millor manera possible'. Bombardó també ha remarcat que seguirà treballant per a la comarca i ha reconegut que li fa 'especialment il·lusió passar a la història' com a primera dona presidenta de l'ens.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Isidre Chia, ha volgut agrair-li la seva tasca al capdavant de la institució durant els dos primers anys de la legislatura.

La també republicana Cristina Rotellà ocupa ara el càrrec de vicepresidenta primera.

Durant el ple també s'ha nomenat conseller Miquel Bisbe, regidor de Guils per Endavant Cerdanya, en substitució de l'alcalde de Bellver, Xavier Porta.

A més, Elvira Pous ha estat nomenada nova gerent del Consell Comarcal, substituint així a Carol Nabau, que també ha deixat el càrrec.

Notícies del Pirineu