Les presidències dels Consells Comarcals de l’Alt Pirineu i la Sindicatura d’Aran han reclamat a la Generalitat poder tenir veu en el desenvolupament de les lleis de Muntanya i Territori. Ho han fet durant la reunió que han mantingut aquest dijous a Sort i en un dinar posterior amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, de visita aquests dies al Pirineu. Els representants de l’Alt Pirineu i Aran consideren que aquestes dues lleis seran molt importants per abordar qüestions cabdals per al territori, com l’urbanisme, l’habitatge o els accessos a nuclis. Tot i això, veuen amb preocupació que no s’acaben de posar en marxa.

Durant la trobada també s’ha abordat la qüestió dels Jocs Olímpics d’Hivern, que genera consens entre tots els representants pirinencs reunits a Sort excepte amb la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós. Tot i això, creuen que aquest no serà un tema que trenqui les bones relacions que mantenen les presidències pirinenques i la sindicatura d’Aran.

Els representants pirinencs també han mostrat la seva preocupació per la substitució dels referents d’Ocupació que el SOC té al territori, una mesura que podria afectar una trentena de places de feina ocupades majoritàriament per persones joves del Pirineu.

Parlen al vídeo: CARLES ISUS, PRESIDENT C.C. PALLARS SOBIRÀ

Notícies del Pirineu