Aquest dilluns, el conductor d’una màquina llevaneus que treballava a la boca sud del Túnel de Vielha va fotografiar el que podria ser un exemplar de llop creuant la Noguera Ribagorçana i ara tècnics del Conselh Generau d’Aran ho investiguen. Els ramaders de la zona ja han expressat el seu neguit per la possibilitat que aquest animal hagi retornat al Pirineu. Justament, aquest ha estat un dels temes que s’ha tractat a la reunió organitzada aquest dimarts al vespre a Tremp per part del sindicat Asaja.

En aquest sentit, des d’ASAJA han demanat a la Generalitat i al govern espanyol que vetllin per evitar l’expansió d’aquesta espècie al Pirineu. Justament, la setmana que ve es reuniran amb el ministre d’Agricultura espanyol per explicar-li que això posa en perill també el relleu generacional a les explotacions ramaderes pirinenques.

En aquesta reunió també s’ha informat sobre les novetats de la nova PAC, que entrarà en vigor a partir del 2023 i que afectarà sobretot als cultius extensius.

Parlen al vídeo: PERE ROQUÉ, PRESIDENT D’ASAJA LLEIDA

Notícies del Pirineu