L’autorització de la Generalitat per fer unes prospeccions mineres a la zona entre Bretui i Peramea ha posat en alerta als veïns i a l’Ajuntament de Baix Pallars. Fa uns , una empresa minera va demanar permís a la Direcció General d’Indústria per fer unes prospeccions en una zona rica en cobalt i ara l’han obtingut. Tan l’Ajuntament com l’Associació de Veïns Lo Pedrís ja hi han presentat recursos d’alçada i han rebut el suport d’altres entitats del territori.

Tan l’ajuntament com l’Associació de Veïns consideren que l’activitat minera seria altament perjudicial per la zona que, recorden que està protegida com a part del Geoparc Orígens.

Tan l’Ajuntament com l’Associació de Veïns lamenten que des de la Generalitat no s’hagin tingut en compte les al·legacions presentades anteriorment, que estaven consensuades també amb el Geoparc Orígens. En aquest sentit, consideren que no s’ha escoltat al territori.

Parlen al vídeo: ANNA SENTINELLA, ALCALDESSA DE BAIX PALLARS

Notícies del Pirineu