Un 13 de novembre de fa 70 anys un tren molt diferent als actuals combois suïssos de la marca Stadler feia la seva primera entrada a l’estació de la Pobla de Segur. Inaugurava així una línia, la de Lleida a la Pobla, que amb moltes vicissituds i diverses amenaces de tancament ha arribat fins als nostres dies. Per commemorar-ho, la Plataforma de Promoció del Transport Públic i diverses institucions del Pallars han organitzat un cicle de conferències. La primera, ha anat a càrrec del director del Centre d’Estudis del Transport i ha girat al voltant de la història de la línia.

La pròxima conferència tindrà lloc el 27 de novembre també a la Pobla i tractarà sobre la recuperació de la línia i la lluita per aconseguir-ho. Mentrestant, els dies 4 i 11 de desembre es faran les darreres conferències a Tremp, una sobre el futur de la línia i l’altre sobre vivències i anècdotes del tren de la Pobla.

Parlen al vídeo: JOAN CALES SALMERÓN, DIRECTOR CENTRE D’ESTUDIS DEL TRANSPORT

Notícies del Pirineu