L’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell organitza la sisena Jornada d’Estudis de l’Alt Urgell a la Seu. Les comunicacions que s’han presentat fan referència a diferents àmbits del coneixement, sempre relacionats amb la comarca.

Durant el dia han tingut lloc conferències sobre el vescomtat de Castellbò, la demografia i societat de la Seu d’Urgell al segle XVIII, la situació de l’agricultura i la ramaderia a la comarca i l’estudi dels camins tradicionals.

L’objectiu de la proposta és promoure i difondre la recerca local, de la mateixa manera que servir com a punt de trobada per crear noves iniciatives. La Jornada d’estudis, que es celebra cada dos anys des de 2011, ha tingut lloc en diferents poblacions de la comarca.

Els catorze textos que s’han presentat en aquesta proposta, que ha tingut lloc a la Sala Sant Domènec, s’inclouran al setè número de la revista ‘Interpontes: Estudis de l’Alt Urgell’ que es publicarà l’any que ve.

Parlen al vídeo: LLUÍS OBIOLS, PRESIDENT IECAU

Notícies del Pirineu