Salàs de Pallars s’ha tornat a omplir aquest diumenge per rememorar la seva històrica fira ramadera. Després del parèntesi de l’any passat, obligat per la pandèmia, la població ha tornat a acollir les activitats que se solien organitzar amb motiu d’aquesta diada, que enguany ha arribat a la setzena edició. Les representacions de cabaret al Cafè Salón o la fira d’artesania han tornat a aplegar a un gran nombre de visitants. Pel que fa al ball de la Mulassa i la representació teatral sobre l’acte de compravenda a la Fira, s’han traslladat a l’escola per evitar aglomeracions.

L’objectiu principal d’aquesta diada és recordar la Fira Ramadera de Salàs, que des del 1380 i durant molts anys va ser una de les més importants del Pirineu.

La fira va desaparèixer arran de l’arribada del tractor, quan les mules van deixar de ser el principal mitjà de treball al camp.

Parlen al vídeo: JESÚS SÀNCHEZ, TÈCNIC CULTURA AJUNTAMENT SALÀS DE PALLARS

Notícies del Pirineu