Les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya treballen per tenir-ho tot a punt per a la pròxima temporada d’hivern. Durant la presentació de les novetats de la temporada, que ha tingut lloc aquest divendres a Barcelona, la presidenta d’FGC, Marta Subirà, ha donat a conèixer les dates en que s'espera que els sis dominis esquiables obrin les seves portes: Espot i Port Ainé, el 26 de novembre; La Molina, Vallter i Boí Taüll, el 27 de novembre; i Vall de Núria, el 4 de desembre, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

Les sis estacions comptaran amb noves propostes lúdiques, esportives i culturals per a tots els públics, com el nou teleesquí Puigfalcó i la nova pista Ginebrell de Boí Taüll o el nou aparcament de Port Ainé a la cota 2.000, que ajudarà a descongestionar els accessos.
Amb l’objectiu de millorar el servei i l’experiència de les persones visitants, les sis estacions de muntanya d’FGC Turisme treballen en la transformació digital de les instal·lacions. S'avança, doncs, cap a un nou model de venda automatitzada de forfets.

Des de FGC han destacat el seu compromís amb el territori i han indicat que treballen conjuntament amb ens locals, consells comarcals i diputacions, a més de tenir en compte també escoles d'esquí, clubs o restauradors. Tot plegat per convertir les estacions de muntanya i l'entorn en un macro-destí per al turisme de proximitat i també l'estranger.

Per altra banda, el grup treballa per la preservació, la conservació, la millora i el respecte cap al medi ambient i, especialment, per la sostenibilitat del territori. Per això s’ha adherit, en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP26), a la Declaració de Glasgow sobre l’acció climàtica en el turisme. L’adhesió al manifest implica assegurar accions que permetin reduir a la meitat les emissions derivades del sector de cara al 2030 així com aconseguir l’objectiu de zero emissions netes abans del 2050.

I pel que fa a competicions esportives, destaquen els Campionats d’Europa d’Esquí de Muntanya, que es celebraran del 8 al 13 de febrer de 2022 a l’estació de Boí Taüll.

Parlen al vídeo: MARTA SUBIRÀ, DIRECTORA FGC

Notícies del Pirineu