Ger es prepara per la 30a edició de la Mostra de Cuina Popular amb naps de Cerdanya, una de les cites gastronòmiques més importants de la comarca. La pandèmia va obligar a suspendre-la l'any passat, però enguany l'ajuntament ha decidit recuperar-la el proper 21 de novembre. Tant els restauradors i les mestresses de casa que elaboren el menú, com els veïns i veïnes esperaven amb ganes la mostra.

El dinar té lloc al pavelló esportiu i compta amb uns 500 comensals. Enguany, però, el consistori ha limitat el nombre d'entrades a 400. A més, es serviran tots els plats a taula.

La Mostra de Cuina popular vol posar en valor el nap, un producte típic a la zona i molt apreciat a la cuina. Una trentena de mestresses de casa de Ger elaboren cada any plats amb nap, com embotits, guisats o dolços.

L'entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restaurants són els encarregats de preparar la resta del menú: com bacallà, xai o pollastre, tot amb naps. Enguany, però, el primer plat es decidirà durant la jornada de networking que tindrà lloc dimarts vinent i on hi participaran cuiners, elaboradors i productors locals.

Parlen al vídeo: ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER

Notícies del Pirineu