Diversos alcaldes del Pallars Jussà han plantejat la possibilitat de crear una comunitat energètica comarcal. Ho han fet durant el ple del Consell d’Alcaldes celebrat aquest dimecres a la tarda, arran d’una proposta del batlle de Gavet de la Conca. L’objectiu seria que usuaris particulars poguessin aprofitar l’energia generada en equipaments públics. En aquest sentit, l’alcalde de la Pobla de Segur ha explicat que posaran plaques solars sobre l’escola dels Raiers. El 80% de l’energia servirà per abastir equipaments públics i el 20% restant es repartirà entre els edificis pròxims, ja que la normativa estableix que han d’estar com a molt a 500 metres de la font d’energia. Ara, però, es vol avaluar si seria viable un plantejament similar a nivell comarcal.

El ple també ha comptat amb l’assistència del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, i personal d’aquest ens, que han donat detalls sobre com accedir a les ajudes dels Fons Next Generation destinada a que ajuntaments de menys de 5.000 habitants facin millores en l’eficiència energètica. La Diputació donarà 30.000 euros a cada Consell Comarcal perquè pugui redactar projectes per optar a aquestes ajudes, i des del Jussà han avançat en quins tres àmbits treballaran.

Parlen al vídeo: JORDI NAVARRA, PRESIDENT CONSELL ALCALDES PALLARS JUSSÀ

Notícies del Pirineu