L’Ajuntament de Sort ha informat que les obres de remodelació del parc del Riuet començaran de forma imminent. És per això que, des d’aquesta setmana ja s’ha restringit l’aparcament al tram de l’avinguda Comtes de Pallars comprès entre el baixador de la plaça Major i la cruïlla amb la carretera de la Seu. Des del consistori han explicat que en aquest tram l’actuació contempla eixamplar la vorera ubicada davant les façanes dels locals comercials i habitatges, eliminant les places d’aparcament actuals i desplaçant l’eix de la carretera al seu pas pel tram urbà. L’objectiu, afegeixen, és aconseguir una major amplada de la vida rodada. A banda de la restricció d’aparcament, també s’ha explicat que, en alguns moments puntuals també caldrà tallar el trànsit. El projecte global té un pressupost de poc més de mig milió d’euros. 250.000 euros provenen d’un ajut del PUOSC, 232.000 d’una ajuda de Turisme de la Generalitat i els 25.000 euros restants, de fons propis de l’Ajuntament. Les obres tenen un termini d’execució de 9 mesos i l’objectiu és dur a terme una remodelació global d’aquest espai emblemàtic, que ajudi també a redefinir el centre de Sort.

Notícies del Pirineu