L’Ajuntament de la Vall de Boí ha aprovat una ordenança per tal de regular l’ordenació del paisatge i de l’espai públic del municipi. Des de l’equip de govern han indicat que el text pretén posar ordre en alguns aspectes com l’ús de la via pública a l’hora de col·locar-hi parades de mercats no sedentaris o bé terrasses de bars i restaurants. També regula qüestions com les obres, la publicitat a la via pública o la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Des de l’oposició, Junts per la Vall de Boí ha lamentat que no se’ls ha deixat treballar en l’ordenança i que se’ls ha facilitat el text, d’una vuitantena de pàgines, molts pocs dies abans del ple.

Des de Junts també consideren que l’ordenança és massa severa i que limitarà la iniciativa privada. Des de l’equip de govern, mentrestant, han deixat clar que era necessari fer un text ampli que regulés totes aquestes qüestions, per tal de garantir una bona convivència així com un respecte per l’entorn.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ - JOSEP LLUÍS FARRERO, PORTAVEU JUNTS PER LA VALL DE BOÍ

Notícies del Pirineu