Una quarantena de persones han assistit a la primera conferència del cicle 'Explica'm una història”, organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya, l'Arxiu i el Consell Comarcal cerdà. Es tracta de la sisena edició d'aquesta proposta que pretén fer divulgació de diferents temes de recerca local amb un seguit de xerrades que tenen lloc tots els divendres al vespre de novembre a l'Arxiu.

El cicle acostuma a celebrar-se al febrer però, com que enguany la pandèmia hio va impedir, s'ha traslladat a la tardor.
La primera conferència s'ha dedicat al poblat ibèric del Serrat del Castellar de Fontanals de Cerdanya. Les altres tres tractaran sobre el mercat de Puigcerdà amb l'empremta del llibre del Mostassà al segle XV, la recerca continua del castell de Llívia, o els cerdans i alturgellencs als camps nazis.

L'edició del 2019 va aplegar uns 200assistents. Recordem que totes les conferències es poden visualitzar en directe i posteriorment a través del canal de Youtube del Grup de Recerca de Cerdanya.

Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA ARXIU COMARCAL CERDANYA

Notícies del Pirineu